Ett lyxhotell erbjuder tjänster och bekvämligheter som överstiger kraven för den stjärnklassificering det har fått. Även om termen ”lyx” är subjektiv så finns det gemensamma nämnare som är synonyma med lyxiga hotell, vilka vi går igenom i den här artikeln.

Vad är ett lyxigt hotell?

Ett lyxhotell är vanligtvis ett dyrare hotell med anmärkningsvärda tjänster och bekvämligheter. De är i allmänhet belägna nära flygplatser, turistattraktioner eller stora sevärdheter och är femstjärniga hotell.

Lyxiga hotellfaciliteter inkluderar ofta:

*Spektakulära faciliteter – Till exempel golfbanor, vackra omgivningar eller spa- och relaxavdelning.

*Fantastiskt mat- och dryckutbud – De brukar ha flertalet gourmetrestauranger, alltifrån Michelinstjärniga restauranger till prisbelönta barer.

*Hög ratio av anställda per gäst – Riktiga lyxhotell erbjuder spektakulär service. Bland annat för att de har fler anställa per enskild gäst. Det medför att varje medarbetare kan erbjuda en personligare och bättre service till varje gäst.

*Tilläggstjänster – De brukar erbjuda en rad av tilläggstjänster, såsom att hjälpa till att anordna biljetter till konserter eller ta hand om dina barn när du behöver barnpassning.

Men inom kategorin lyxiga hotell finns det även de hotell som går steget längre och satsar stort på helhetsupplevelsen. I detta sammanhang är ett av de kändaste hotellen Burj Al Arab som har blivit känt som världens lyxiga hotell.

Relaterade inlägg