3 anledningar till varför du bör bo på ett budgethotell

När du reser till en ny plats kan det vara väldigt frestande att bo på det fräna 5-stjärniga hotellet med de lyxigaste rummen. Det finns dock många anledningar till att du bör överväga att bo på ett budgethotell. Vi har tagit fram de tre vanligaste anledningarna i den här artikeln.

1. Du får mer för pengarna

Om du är på semester är det väldigt enkelt att snabbt lägga ut tusentals kronor på både mat och aktiviteter. I slutändan kan en kort cityweekend i London eller Barcelona bli väldigt dyrt.

En av de största fördelarna med att bo på ett budgethotell är såklart priset. Det är vanligtvis cirka 20-30 % billigare än andra hotell. Genom att spara pengar på boendet kan du helt enkelt få mer pengar till andra saker som till exempel en måltid på den fina Michelin-stjärniga restaurangen i staden.

2. De är ibland lika bra som femstjärniga hotell

De flesta tror att att man per automatik offrar kvalitet framför kostnad när man väljer att bo på ett budgethotell, men så är det inte alltid. I ett femstjärnigt hotell kan du bland annat råka få en hårtork eller sängkläder från 1970-talet , samtidigt som servicenivån kan vara personligare hos ett budgethotell.

Oavsett vilket hotell du väljer brukar renligheten vara deras primära fokus. Således tar även ett billigare hotell städningen seriöst och den kan ligga på samma höga nivå som hos vissa femstjärniga hotell. Dessutom kan du få tillgång till det allra viktigaste på ett prisvärt boende, till exempel gratis wifi, frukost och parkering som inte alltid ingår på dyrare hotell.

3. Bra läge till ett bra pris

Budgethotell är inte bara billigare än lyxhotellen utan de ligger också på några av de bästa platserna i stan. De hittar du mitt i smeten, vid havsstranden och alldeles intill en turistattraktion. Anledningen är främst:

  • Dyr hyra – Tänk dig själv, ett hotell som ligger mitt i smeten betalar så klart en dyrare hyra till sin fastighetsägare. En metod för att gå med vinst är att minska storleken på rummen och ha en slimmad organisation. Detta leder till att de kan operera med lägre kostnader och får plats med fler gäster på samma yta.
  • Gästernas önskemål – Vare sig du är en affärsgäst eller privatgäst brukar läget vara en av de viktigare faktorerna vid valet av ett hotell. Genom att vara belägna på ett bra läge kan budgethotellet konkurrera med sin belägenhet istället för bekvämligheterna.

Relaterade inlägg