Bästa växterna till hotellinredningen

Äger du ett hotell eller har du kanske i uppgift att inreda och dekorera ett hotell? Då har du en mycket stor uppgift framför dig. Valet av inredning är nämligen A och O för om gästerna ska trivas, samtidigt som det sätter grunden för hur hotellet kommer upplevas.

Du vill naturligtvis att inredningen ska avspegla den stil som just ditt hotell har och då är det viktigt att du väjer inredning med omsorg. Ett mycket vanligt misstag är att försöka efterlikna andra hotell för mycket, något som kan resultera i att ditt eget hotell tappar sin karaktär och personlighet. Oavsett vad det är för typ av hotell du har eller vilken stil du vill förmedla är det en sak som bör finnas i alla hotellreceptioner och i alla allmänna utrymmen på hotellet – växter!

Gröna växter ger en ombonad känsla

Utan gröna växter, t.ex. palettblad, är sannolikheten stor att ditt hotell kommer upplevas väldigt kallt och opersonligt. Med fina palettblad och annan grönlighet kan du se till att hotellet är välkomnande, trevligt och samtidigt fräscht. Det finns nämligen ett flertal växter som har förmåga att förbättra inomhusluften.

Att välja växter som är fina att titta på är naturligtvis väldigt trevligt, men på ett hotell finns det mycket som ska hinnas med och du kanske inte alltid kan ha koll på växternas olika vattningsscheman. Här nedan har vi därför listat några växter som klarar sig utmärkt under längre perioder utan vatten och som är ordentligt tåliga. Ett flertal av dessa kan med fördel även stå mörkt utan problem.

1. Porslinsblomma

Porslinsblomman är lika fin när den blommar som när den endast har blad. Bladen är nämligen mycket tjocka och har en rik mörkgrön färg, samt slingrar sig vackert runt fönster och stjälkar. Här finns det dessutom en rad olika sorter som du kan välja mellan, där både bladform och blommor varierar.

2. Fredskalla

Fredskalla är en mycket vacker krukväxt som är mycket populär i svenska hem. Den här tjusiga växten har breda mörkgröna blad som gör att den är lika ståtlig med som utan blomster. Själva blommorna kommer vanligtvis i en vit färg, men även rosenkallan med rosa blommor är uppskattad. Den är dessutom mycket bra som luftrenare.

3. Pelargon

Finns det någon krukväxt som verkligen har gjort succé i Sverige är det pelargonen. Den här växten syns året runt, men är lite extra populär under sommaren – inte minst som prydnad på balkongen. Den är också utmärkt att använda inomhus och är mycket tålig. Därför kan den lämpa sig utmärkt för ditt hotell.

4. Doftranka

Vill du sprida riktigt god doft i ditt hotell är det doftrankan som du ska satsa på. Den här blomman är fantastiskt fin vid blomning och har en doft som de allra flesta tycker mycket om. Den kan också klättra och är således utmärkt för större fönster där den enkelt kan sprida sina rankor.

Lyxiga hotell

Relaterade inlägg