Hotell och kontorshotell – vad är skillnaden?

Två ord som är mycket lika varandra, men som betyder två helt skilda saker, är hotell och kontorshotell. I den här texten ska vi titta närmare på skillnaderna mellan dessa, så att du vet vad du ska välja när du letar plats för verksamheten eller när du vill åka på semester.

Kontorshotell

Ett kontorshotell är egentligen precis vad det låter som – ett hotell för dig som behöver ett kontor. Dessa är vanliga i större byggnader och fastigheter, där många kontor kan rymmas på flera våningar eller på en och samma yta. Du kan vända dig till ett kontorshotell om du vill hyra ett kontor för längre eller kortare period. Det finns både små och stora kontor att hyra.

Hotell

Ett hotell (utan ordet kontor framför) är en plats där du kan övernatta. Många sover på hotell när de ska vistas i en annan stad eller i ett annat land på semester. Ett vanligt hotell fungerar på samma sätt som din privata bostad, men med fler fördelar och bekvämligheter. Du får t.ex. ett eget rum och säng, men du får också tillgång till frukost, gym och ibland även pool. Naturligtvis kan standarden variera även här, precis som med hotell för kontor.

Budgethotell

Relaterade inlägg