Bo på hotell efter skilsmässan

Ni hade allt det där! En gemensam bostad och ett liv tillsammans. Och så helt plötsligt gick allt upp i rök. Ni bestämde er för att skiljas. Nu har du varit tvungen att lämna hemmet och bosätta dig på hotell istället. Med allt vad det innebär.

När livet helt plötsligt vänder på grund av en separation eller en skilsmässa så är det också mycket annat att tänka på. Bland annat kommer din ekonomi påverkas och även din boendesituation. Om du är den som måste eller vill flytta ut så kan du få bo på hotell ett tag. Då måste du kanske också hyra ett förråd i nyköping under tiden som du hittar en ny lägenhet. Att hyra förråd i Nyköping är både smidigt och prisvärt, det ligger nära Stockholm men kostar inte lika mycket som om du skulle hyra ett i huvudstaden.

Se även till att ni har ett vattentätt samboavtal så förenklar det saker och ting.

Praktiskt att hyra förråd under en separation

När du går igenom en skilsmässa eller separation så kan det hända att du måste flytta runt ett tag. Att hela tiden boka en ny flyttfirma kan kosta dig en massa pengar, pengar du faktiskt behöver till annat. Har ni dessutom gemensamma barn så behöver du en ännu stabilare ekonomi eftersom ni måste lösa de gemensamma kostnaderna även om ni inte längre är tillsammans. Det bästa att göra under den här svåra perioden av ditt liv är att hyra ett förråd, antingen i Nyköping eller någon annanstans där det faktiskt är billigt. Tänk på att hyra förråd kan kosta rejält mycket pengar så välj ett med omsorg och där även säkerheten är stor. Riktigt bra förrådsplatser har ordentlig säkerhet med kameror och vakter som går där dygnet runt.

Vilket hotell ska man välja?

När du ska flytta ut från din partner kan det vara en första lösning att bo på hotell men om du kan så vore det bra om du kunde bo hos en vän för ett tag. Det kostar dig nämligen mindre. Du kan även välja en andrahandsbostad under en tid innan du hittar din nya bostad. Då kan du passa på att leta ordentligt och inte hitta något som du tar bara sådär apropå. Välj också ett så prisvärt hotell som möjligt så det inte äter pengar ur din plånbok i onödan. Även om du gillar lyx och flärd så är det faktum att bo på hotell något som verkligen bara ska vara temporärt.

Relaterade inlägg