Den kompletta guiden om lägenhetshotell

Alltfler resenärer har fått upp ögonen för nya hotellformer som lägenhetshotell. Till skillnad från Airbnb där man kan stöta på bedragare som utnyttjar plattformarna brukar lägenhetshotell vara avsevärt pålitligare.

I den här artikeln går vi igenom vad ett lägenhetshotell är och vad du bör tänka på när du letar efter ett lägenhetshotell.

Skillnaden mellan ett lägenhetshotell och ett vanligt hotell

Ett lägenhetshotell är en anläggning som hyr ut lägenheter, istället för rum, till gäster. Även om det finns många likheter mellan de två, som att du checkar in, bor i ett privat rum och får daglig städning, så finns det även stora skillnader.

Framförallt brukar ett lägenhetshotell ha en hemliknande miljö där du bor i ett lägenhetsrum med pentry eller kök och andra bekvämligheter. Den verkliga skillnaden mellan de två är att ett lägenhetshotell har färre tjänster än ett vanligt hotell och brukar således ha ett lägre pris än ett vanligt hotell.

Tänk på det här när du söker efter lägenhetshotell

Här är några vanliga frågor du bör tänka på när du letar efter ett lägenhetshotell:

  • Vad är hotellets läge? Det är en klar fördel om det ligger nära kollektivtrafiken eller någon av platserna som du har tänkt att besöka. Dessutom kan det vara bra om det är nära livsmedelsbutiker i det fallet att du har tänkt använda köket.
  • Vilka bekvämligheter följer med att bo på detta hotell? Vissa lägenhetshotell erbjuder till exempel ett fullt utrustat kök med diskmedel, trasor och vanliga kryddor. Det gör det enklare om du ska laga mat!

Relaterade inlägg