När man kommer in i en hotellobby möts man ganska ofta av stora, gröna och praktfulla växter. De kan användas för att rama in fönster, bänkar, eller bara för att ge ett mer gästvänligt intryck. Växter gör också luften bättre, och det blir mysigare. Utan växter kan det lätt se tomt och sterilt ut.

Att köpa in växter till hotellet

Hos https://flo-rea.com/ kan man få goda råd kring vilka växter som passar bra på ett hotell. Det finns fina fröpåsar att beställa, och påsarna kan fungera utmärkt som prydnad.

När det gäller inköp av plantor till ett hotell gäller det att välja växter som är tåliga. De kanske inte alltid placeras på ultimata platser – någon planta kan få mer ljus än den önskar till exempel. Det är inte heller säkert att växterna vattnas just i den intervall som krävs för att de ska må bra. Många hotell väljer därför gröna växter av olika slag eftersom de är lättskötta och dessutom tål de att torka ut en del.

Kan hotellet odla egna växter?

När man besöker https://flo-rea.com/ finns det flera intressanta fröer att köpa in. Hotellet kan såklart odla sina egna växter, grönsaker och annat. Varför inte sätta ett par fina blomsterfröer i krukor på uteplatser, skapa en mindre grönsaksodling som gäster eller köket kan använda och passa på att skapa hemtrevnad på hotellrummen. En annan idé kan vara att placera några fina fröpåsar i hotellrummen som gästerna sedan kan ta med sig hem. Det blir en minnesvärd och praktisk gåva.

Växter och allergi

Något som kan ställda till det när det kommer till växter på hotellet är allergier hos gästerna. Vissa gäster är väldigt allergiska mot pollen, eller så har de svårt att tåla starkt doftande blommor. På många hotell har de speciella allergirum som gör det än enklare för allergiska gäster att bo på hotellet. I de här rummen används parfymfritt tvättmedel, rengöringsmedel utan doft, husdjur får inte komma in och rökare får inte heller bo i de här rummen. De allergivänliga rummen städas också extra noga efter varje gäst, och mellan varje rum byts dammsugarpåsen. I de här rummen är man garanterad att det inte finns några blommor eller andra saker som doftar.

I ett vanligt hotellrum kan det finnas blommor, men även här är det i regel gröna växter som kan stå mörkt och som inte tar skada av att torka ut. På ett hotell med 500 rum är det inte varje dag någon går runt och tittar närmare på varje blomma.

Relaterade inlägg