Kontor byggs om till hotell i Stockholm

I takt med att det blir vanligare i storstäder som Stockholm att arbeta i hybridform eller hemma förvandlas city. Behovet av stora kontorsbyggnader minskar och fler fastighetsägare börjar satsa på att konvertera till hotellverksamhet. Ofta har kontorsfastigheter ett attraktivt läge i city och en arkitektur som gör det tacksamt att förvandla dem till hotell.

Bland annat har en fastighet på Kungsgatan i Stockholm förvandlats till 275 hotellrum av Axfast. Fastighetsförvaltning av kontor i Stockholm förvandlas istället till att specialisera sig på övernattande gäster från hela världen. Samtidigt kan det innebära utmaningar för fastighetsägare som inte är specialiserade på hotell att underhålla och förvalta omvandlade fastigheter. Ibland kan det därför krävas professionell hjälp.

Professionell fastighetsskötsel viktigt för hotell

I Sverige är det vanligt att specialister på hotell äger och driver hotellfastigheter. I takt med att allt fler fastigheter byggs om och hotell redan brottas med personalbrist är det inte ovanligt att överlåta delar av skötsel. Med professionell fastighetsförvaltning i Stockholm blir det lättare. Framför allt den tekniska delen som kräver god omsorg och kunskap. Fastighetsförvaltning av hotell innebär mer än att se till att fastigheten är tilltalande för besökare.

Det finns juridiska och ekonomiska aspekter av förvaltningen som kräver specialister. Att kunna få tillgång till ett team av jurister som är specialiserade på avtalsrätt och entreprenadrätt gör att det går bedriva en bättre verksamhet.

Viktigt för den som bor på hotellet

Nivån på fastighetsförvaltning kan vara avgörande för den som väljer hotell i Stockholm. Negativa omdömen och recensioner som rör fasader, interiör och allmänna utrymmen kan leda till att hotell tappar bokningar. Utbudet av hotellrum har ökat så att det finns ett överutbud, vilket leder till ökad konkurrens om gäster. Bland annat har Vasakronan dragit tillbaka ett projekt i ombildning av kontor till hotell i centrala Stockholm på grund av att investeringen inte skulle löna sig.

För den som vill bo bra och billigt i centrala Stockholm underlättar det om det finns ett överutbud. Även om det kan vara svårare att hitta ett bra erbjudande mitt i högsäsongen går det att fynda om du är lite flexibel med datum.

Relaterade inlägg